Bella, verdens beste!
Forferdelig trist!!

Onsdag ble Bella brått syk. Hun ble satt i løpestrengen på verandaen, og neste gang jeg kikket opp på verandaen mens jeg arbeidet med hundegårdene lå rett ut på verandaen, så ut som hun solte seg.

Litt senere tok jeg henne inn, og hun lå slapp i stolen, ynket seg lett og jeg så magen hennes jobbet veldig. Hun hadde lav temperatur, var matt i tannkjøttet og ville ikke ha mer vann eller leverpostei. Telefon til dyrlegen ble tatt, og avtale om å komme senere samme ettermiddag, han var ikke på kontoret. Hun spydde og prøvde å komme på do, det var blod i det som kom opp og det hun fikk ut av avføring, geleaktig med blod.

Når jeg kom med henne var han enig i at hun var kritisk syk, hun ble satt på drypp. Blodprøver, røntgen og ultralyd ble tatt, leverprøvene var lett forhøyet, veldig høyt antall røde blodceller, lavt antall hvite. Vi ble enige om å se det an til neste dag og jeg reiste hjem med henne.

Vel hjemme var hun kvikk i bevegelsene, drakk vann og ville ha pølse. Ut en tur å tisse, inn igjen, og plutselig bæsjet hun blod, flere ganger før vi fikk henne ut. Det var bare å ringe veterinæren igjen og si at vi kommer ut igjen, dette går ikke. Olav ble med denne gangen, vi var forberedt på å reise hjem med en hund mindre denne kvelden.

Det bar rett på operasjonsbordet. Tarmene ble undersøkt grundig, lever så OK ut, milten var uvanlig stor og flekkete. Igjen sto veterinæren som et spørsmålstegn. Hvorfor fant vi ikke en årsak til blod som kom ut begge veier, årsaken til oppkastet og tarmenes kraftige sammentrekninger?  Hun ble lukket igjen og vekket forsiktig opp. Vi tok med oss den nyopererte hjem. Vi mente det var bedre for henne å være hjemme i eget bur med kjent lukt. Hun hadde fått rikelig med smertestillende, men avtalen var at om hun fikk store smerter iløpet av natta, så skulle vi tilbake. 

Hun sov rolig i buret, og ville ha vann når hun sto opp. Ut å tisse, men den samme skremmende adferden fra dagen før, inn i tett grass og under trær, slik alvorlig syke dyr gjør. men hun ble villig med inn og gikk rett i buret. Siden klokken var 6, så la jeg meg en time til.

I det jeg sto opp igjen kastet hun opp i buret. Ville ha mer vann og ut. Ble med inn og ville ut igjen, jeg så på at hun kastet opp og det gikk opp for meg at hun nå hadde det så vondt og var så syk at hun måtte få slippe. Dyrlegen ringte mens jeg sto der og sa at nå var nok alt håp ute, når hun fortsatte å kaste opp også nå på morgenen. Vi avtalte at jeg skulle komme inn når morgenens pasienter var unnagjort, det ville være best for både Bella og meg.

Jeg sto der ute i grasset med Bella og gråt mine modige tårer for min elskede Bella. Sorgen og smerten var stor, hun skulle hatt så mange flere gode år.

Hilde og Terje var hjemme og tok også avskjed med henne, gode klemmer og kyss. Terje var snill og var ute med henne enda en gang. Når de kom inn, så bæsjet hun plutselig blodblandet gugge som sprutet bak henne. Da var det bare å reise avgårde.

Hun ville ikke ut av buret hos veterinæren, jeg så på henne at hun ikke orket mer. Buret ble båret inn.

Bella sovnet raskt og stille inn og er fri for smerter nå. Matmor har det fryktelig vondt, men har trøst i Bellas datter, Enja, som nå må prøve å fylle Bellas "sko" fotspor.

Ingen kan fylle hennes plass, hun vil alltid leve videre i våre hjerter. 

 

Svensk viltspor champion
Enja og Bella har vært på sverige tur, begge var påmeldt til Viltsporprovet i Torntorp med Värmland-Dals Beagleklubb.
27 påmeldte hunder, av dem 5 beagler. 
Enja fikk starte først med dommer Leig Høgdahl. 28 min,med innslag av elg og rådyr sa dommeren etterpå, og kritikken på dommersamlingen lød: 
Hund og førare i absolutt toppklass
Kort sagt
En ren spåroppvisning
1.pr med HP på Enja. 4 hunder fikk 1.pr med HP, men Enja ble prøvevinner, og første beagle som vant Torntorp provet noen sinne!!
Bella gikk som min hund nr 2 med dommer Jan Eric Nilsson, 25 min og krtikken lød: 
Bella tar an spåret i et lämligt tempo. Troligen störd av viltkjenning i slutet av sträka 2 og børjanav sträka 3, men reder ut detta. Klarar samtliga vinklar bra. Noget kryssande spårarbete på sträka 3, 4 og 5. Bra förd. Grattis till Nordiska spärchampionatet.
Dansk viltspor champion
Bella har gått spor i Danmark igjen, og besto 20t/1000m. Hun har nå søkt om Dansk Schweiss championat DK SCH!! Bella er den 3.dje tispen i Danmark som oppnår denne tittelen, og den første norske beagle som oppnår tittelen DK SCH!!!! ( Bella har utstillingspremiering Very Good fra Dansk utstilling, samt 1.pr på alle sportypene som danskene krever for å bli DK SCH, 1.pr 3t/400m, 1.pr 20t/400m og 1.pr 20t/1000m, så vi kan ikke se noen grunn til at de ikke vil godkjenne denne)
Når dette blir godkjent vil hun få tittelen: N VCH N UCH DK SCH Hesjaflaat`s Bella.
Det er ikke dårlig av jakthunden vår!!
Bekreftelsen er kommet
Endelig kom beskjeden jeg har ventet på!:

Søknaden om championatet er godkjent.

Vi har gleden av å bekrefte at din søknaden om Norsk Utstilling Champion championat
på din hund: 25278/04 Hesjaflaat's Bella, Beagle er godkjent.

Hundens tittel er nå: N VCH N UCH 
Bella har jobbet hardt og lenge for denne.
Matmors del av den "harde jobben" var å sitte på stolsekken og la gojenta jobbe!🙂
Jaktprøve
🙂 Bella har fått 2.pr på jaktprøve, losdyr HARE😀. Endelig kan vi søke om NUCH på godjenta!! Det står mer om prøvedagen i bloggen.
Danmarkstur?
2011.
I år håper vi å få en tur til Danmark for å teste ut danske sporprøver med Bella og Enya. Det blir spennende.
Vi starter med sportrening for fullt og trener på de danske tilbakegangene som vi ikke har her.

19.07.2011
Vi har gått schweiss prøve i Danmark, 3t/400m spor. Bella gikk i et område med endel rådyrspor, men gikk sporet til endes (og det var ikke pga av fører Berit!!). 1.premie og 48 poeng av 50 mulige. Vi er kjempefornøyd med Bella som ble 7 år 21 juli!!!!!😀
Nå kan vi melde henne på neste prøve som er 20t/400m, denne er med sporoppsøk 20x20 m (kassen), en videregang på 20 m i sporet, 2 vinkler, og sårleie i sporet samt ved sporslutt. I Danmark bruker de en annen sporslutt enn hos oss, enten en klov med mye løst skinn eller et skrog av ståltråd med viltskinn festet rundt, meget livaktig! Det brukes også kun 2,5 dl viltblod, uansett sporets lengde, tenk da på neste spor som er 20t/1000m
!!😲😮
Det er gøy å prøve noe nytt!

September 2011
Bella fikk være med til NKK`s utstilling i Rogaland, uten noe særlig utstillingstrening. Hun fikk Very Good, og det er bra resultat - da hun ikke viste seg så fint frem. Jeg lærer aldri - hun skulle hatt mat før hun reiste. Hun er en sulten hund, som viser seg best fram når hun er litt halvmett. Det var en fin tur og tøft for matmor med 2 hunder som skulle i ringen.
Bella har startet høsten godt, et slipp på 5 timer ga 3 t 45 m los, fordelt på 2 loser, selvfølgelig rådyr🤭hun trenger noen hareloser nå!
12.10.2011
Bella har fått mange slipp i høst. Problemet nå er at losene på rådyr blir lange, og harene slipper for fort unna. Så nå slipper jeg mest på hare, og håper at det blir harelos, rådyrene har til nå lagt ut på langturer, og å kalle inn Bella i los når losen er 2 km unna, det er vanskelig!

Stolt matmor og Bella etter premieutdelingen i Danmark
Bella på jaktprøve
I desember prøvde vi oss på en jaktprøve hjemme. Bella fikk raskt los i snøværet. I ufyselig vind og snøvær gikk losen rett ut, og GPSèn viste oss at det begynte å ringe først 2,5 km borte, altså langt utenfor hørehold. Hun holdt på i langt over 3 timer og til slutt gikk vi etter, når vi kom fram var også losen over og hun lette ivrig etter flere dyr😮 Vi koblet og avsluttet dagen, 0 pr denne dagen. Bedre lykke neste gang.

Jaktprøve i Sverige
Berit meldte på jaktprøve i Sverige, og valgte å stille 2 dager på rad. 7 januar var det flott solskinn, litt vind og 25 cm nysnø. Skare og 5 cm snø i tette skogholt. Bella fant harespor og nøstet litt på disse, så gikk hun rett på rådyr og losen gikk. Dyrene ringet greit på et fjell ca 1 km unna og dommer og eier plasserte seg på en annen høy topp. 1.pr rådyr uten tap etter 1,5 timer, så brukte vi et par timer på å gå innpå losen, slik at Bella kunne kalles inn.
Vi koblet og slapp på nytt. Ny rådyrlos i 36 min før hun ga seg. En svært sliten hund ble villig med til bilen. Skarelaget på nysnøen hadde slitt på potene og flere pupper var hudløse.
Dag 2 var jeg i sterk tvil om jeg skulle stille på prøve. Bella var sliten, sår på puppene men haltet ikke.
Vi startet alikevel. Ufyselig snøvær og vind. Vi fant harespor ved bilen, og haren kom på bena. Ved et tap gikk hun atter en gang rett på rådyr og losen gikk fram til hundene til kjentmannen hørte losen og brøt ut i full larm. Bella ga seg på losen og kom ned på veien, hvor jeg kalte henne inn.
Vi slapp på nytt, men nå var våre gamle spor snødd igjen. Dommeren kunne dessverre ikke sitte stille lenge nok til at hun fikk søkt ferdig, men vi gikk igjen på rådyr. Bella ga tydelig uttrykk for at her var det god lukt og fikk rådyret på bena. Dommer og kjentmann pratet forholdsvis høyt, rådyra hadde full kontroll på hvor vi befant oss og gikk rett ut av terrenget mot et gjerde etter ca 25 min. Bella ga seg der og kom tilbake til en  fornøyd eier. Bella gjorde en kjempejobb denne dagen, vi så kun hodet hennes i den dype snøen. Derimot var jeg lite fornøyd med dommeren, som ikke kunne la hunden søke i fred uten å gå etter og forstyrre i søket. Han kunne nok ha ventet med å sjekke sporene til losen var igang😥
Men vi kunne fornøyde reise hjem til Norge med en 1.pr rådyr i bagasjen.
(Om hun nå blir Norsk Jakt Champion, så blir hun automatisk Svensk Jakt champion. Nå heter det vel forøvrig Norsk Drev Champion N(D)CH og S(D)CH Svensk Drev Champion.)
Bella ble gjenforent med Enya ved hjemkomsten og har fått god pleie i de påfølgende dagene. Snøfallet her hjemme kan ha gjort at slippet i Sverige blir sesongens siste. Vi håper på mildvær og at snøen synker til akseptabelt nivå.
Bella 2010
09.11.2010
Bella har fått sitt 3.kull i høst. 7 valper ble født 14 september om kvelden. Valpene vokste fort, og var veldig friske og raske. Bella fikk jurbetennelse, og siden også livmorbetennelse. Vi måtte operere og fjernet livmoren. Nå en uke etter operasjonen har vi en uforskammet pigg Bella, som leker med valpene og er i bedre form enn hun noengang ble etter dette kullet. I skrivende stund er det 4 valper igjen i hjemmet, men kun en hannvalp som er ledig. Vi beholder en tispevalp selv, Gullknapp`s Enya. El-Turbo og E-Kaisa skal bo her enda noen uker.
Nå skal Bella få lov til å være bare jakthund resten av sitt liv, vi er heldige som får lov til å få mange flere gode år med henne😀
Høst vinter 09
Desember 2009
Bella har fått 2 pr.rå i Vestfold
og 1.pr rå i Gjerstad, samt en null på åpen prøve i år.
Hun loser og kommer greit tilbake etter et par timers los🙂😀
Vi var med Aina og Morten på jakt i deres terreng, og Morten skøyt et rådyr for Bella!! Mannfolka var også ute etter fugl først på dagen, men disse var umulige å komme innpå,så Bella fikk lov til å avslutte dagen for oss med en lang rådyrlos.
 
November 2009

Bella skal få komme på noen jaktprøver i år. Vi er spent på hvordan dette går. Av en eller annen merkelig grunn tar rådyra ut på langtur, og det spørs om dommerne klarer å følge på og få losen innen hørehold. Berit klarer det ihvertfall ikke😉.
Vi får se hvordan dette går😮
Din overskrift

2009

Bella har kjedet seg i år. til slutt fikk hun lov til å komme på en utstilling i Østfold, men da var hun litt for tykk i følge dommeren, så det ble 2.premie. Gøy med en tur, da!!

I August ble tur til Elverumutstillingen. 1 kval,2 konk, Ck og 2 Btk. Dagen etter var det Gjøvik. 1 kval, 2 konk ble det her. Bra dette, og en koselig tur var det også.

Valper ventes 01.november
02.10.2008 Bella er konstatert drektig. Veterinæren mente å se minst 6 valper.  Se valpekull 2008 for mer informasjon om kullet.
Omsider Norsk viltsporchampion!
07.10.08🙂Idag kom godkjenneingen fra NKK på N VCH!! Bellas nye "navn" og "tittel": N VCH Hesjaflaat`s Bella.

Utstillinger 2008
26 april 2008 Utstilling i Skien. Dommer Oscar W Nilsen. Bella stilte i Brukshundklasse og fikk sitt første Cert😀😀 og ble 2BTK, nest beste tispe. Resultat: 1 KVAL 1 KONK CERT 2BTK
Vi skulle rett videre til Kongsvinger, så det var ikke tid til å bli til slutt.
I Kongsvinger overnattet vi på Kongsvinger Gjestegård.
27 april 2008. Utstilling i Kongsvinger. Dommer Elin Normannseth. Bella stilte selvfølgelig i Brukshundklasse og fikk sitt andre Cert på to dager😀😀! Hun ble igjen 2BTK, og jeg var kjempefornøyd!!! Resultat: 1 KVAL 2 KONK CK CERT 2BTK. Vi kunne begynne på hjemveien 10.30 og var tilbake i Froland kl.16.10!

03 mai NKK utstilling i Kristiansand. Dommer Göran Bodegard valgte å ikke gi noen av de 4 påmeldte tispene CERT?! Bella ble rangert som nr 3 av tispene i brukshundklassen. Resultat: 1 KVAL 3 KONK

4 mai Sørlandets harehundklubb utstilling Hamresanden. Geir Erling var kjempegrei og stilte Bella for meg, da vi måtte i konfirmasjon. Her ble Bella nr 3 av tispene og fikk CK. Dommer Anne Marit Olsen. Resultat: 1KVAL 2 KONK CK 3 BTK.

Neste utstilling blir Telemark 24.05.08
. Her ble det også Cert og 2BTK!
I sommer har vi også vært i Sverige på utstilling, der ble 1 pr og nr 2 i gruppen.
09.08.08 Elverum. Her ble det 2 premie på Bella. Greit nok, dommere har forskjellig smak fra år til år.(Han hadde gitt henne 1pr, HP og CK tidligere).Ikke så farlig for Bellas del, dette var kun for moro skyld - vi møtte Cindy Texas, hennes datter, der. Texas fikk også andre premie denne dagen.
Bella og Berit i ringen for dommer Elin Normannseth.
N VCH Hesjaflaat`Bella
Bella heter egentlig Hesjaflaat`s Bella  25278/04 og er født 21.07.2004. Hun er mest Berit`s hund. Som unghund var yr og gal, og Berit orket ikke dressere henne noe særlig før hun var 2 år. Da ble hun plutselig voksen, og planene for dressurkurs ble lagt.
02.11.2006 ble hun mamma til 5 skjønne valper. Hun var en omsorgsfull førstegangs fødende og klarte fødselen greit. Valpene ble passet på etter alle kunstens regler, og det var kjempegøy å vise dem fram.

På våren 2007 meldte Berit dem på dressurkurs for nybegynnere i Arendal og omegn hundeklubb, kurset ble avsluttet med bronsemerke. Samtidig deltok Berit og Bella på nybegynner kurs i agility, og har trent dette etterpå.
På høsten 2007 har de igjen gått på dressurkurs, denne gang videregående.

Bella har vært på mange utstillinger i sin tid, hun er flink til å vise seg fram i ringen. Hun får som oftest 1.premie og har blitt BIR 2 ganger i år!

Våren 2007 trente de blodspor, og fikk 1.premie på prøve!
Bella er glad i å jakte, og planen er å delta på jaktprøver i høst.
Jaktprøver

JAKTPRØVER

 

Bella deltok på sin første jaktprøve i Vestfold Harehundklubb 06.11.2007.
Det var 12 påmeldte hunder, hvorav 6 fikk 1.premie rådyr. Ingen premieringer på hare denne dagen.
Bella fikk 1.premie rå, med 155 poeng ble hun 4.de beste hund.🙂😀
Vi takker dommer Rune Kristoffersen og kjentmann Skaug for en flott dag!


17.11 deltok Bella på Aust-Agder harehundklubb sin jaktprøve. Vi møtte på Øynaheia og reiste ut mot tildelt jaktområde rundt kl.07. Denne gangen ble det dommer Kåre Blakstad og Berit som skulle ut med Bella.
Etter 2 loser ble det lostid nok til en 1.premie. Dårlige forhold ifølge dommeren, -7 grader og tørt i bakken - ga en hakkete og ujevn los. Helt ulikt  Bella! Ja, det er sant - altså!
Neste slipp i en ny hei, ga ny los. Denne gangen fikk dommeren høre hva slags lyd det pleier å være i Bella, og rådyret ble sett i det losen startet. Det turet greit rundt oss, da det begynte å blåse fra oss mot losen - kunne vi plutselig ikke høre noe mer til Bella - OG hun var ikke på peileren!😮 Jeg syntes at jeg hørte henne innimellom, men trodde ikke det stemte. Vi trodde losen hadde gått rett ut, og at hunden var langt utenfor peilerhold. Etterhvert gikk vi mot bilen. Jeg ville kjøre dommeren til dommermøtet , sette igjen buret og kjøre opp og vente på henne. Jeg peilet mens vi gikk, og sa: Hun er fremdeles utenfor peilerhold! OG PLUTSELIG VAR HUN DER BAK MEG!! Stor gjensynsglede, hunden pistra og peip og jeg skrøyt av hvor flink hun var!🙂😀
Senderdelen på halsbåndet var blitt fuktig, og rett og slett koblet seg ut. Så nå blir det ny peiler etterhvert.
1. premie med 152 poeng er føreren fornøyd med etter lang og slitsom dag på heia for alle 3 som var ute.😀
Nå blir et trening på Hare for alle penga framover...Og har Bella samme flaksen fremover så blir det kanskje flere premieloser..............

Vi kunne høre losen ture rundt oss på denne toppen.
Årets utstillingshund
ÅRETS UTSTILLINGSHUND🙂

Arendal og Omegn Hundeklubb, hvor vi er medlem, har kåret årets utstillingshund. Bella vant denne konkuransen, og har fått utdelt pokal.
Bella med pokalen fra Arendal og Omegn Hundeklubb
Stamtavle
Bellas stamtavle

Kopi av Bellas stamtavle.

Stamtavle, kopi av orginalen.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.05 | 21:18

hei. Vi er på utkikk etter en beagle valp, til familiehund og turvenn. Har dere valper på gang? Mvh Gry Hansen

...
03.08 | 23:40

Fejl www.Nuser.me

...
03.08 | 23:37

Fin hjemmeside😃😃 min hedder Stephen-beagle.dk eller www.Nyder.dk

...
26.02 | 19:35

Ser fram til att dette går etter plan, og jeg får overta en bamse fra dette kullet, den skal gjøre skogene utrygge i Hattfjelldal og Byneset.
VI GLÆR OSS

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE