Chanel Nemi
Chanel - Bellas førstefødte
Chanel Nemi var første valpen i Bella og Balders valpekull. Hun flyttet som den siste valpen 03.01.07. I sommer fikk vi beskjed om at hun ikke kunne bo hos sine nye eiere lenger, og vi tok henne tilbake til oss.
Hun hadde gått dressur kurs, og kunne mange kunster, men hadde dessverre blitt redd for nye mennesker - spesielt menn.
Hos oss ser hun at Bella og Balder ikke er redd for noen, og lærer av dem. Hun er blitt mye bedre nå!!
Bildet ble tatt en stund før det var på tide å flytte til nye eiere.
Chanel`s daglig liv.
Chanel lever det gode liv på Gullknapp. Hun er inne med oss når vi er hjemme, og ute i egen hundegård når vi er hjemmefra. Der er hun ved siden av mamma Bella og pappa Balder. Hun går veldig godt sammen med alle hundene, selv om bortskjemte Bella har sagt fra at inne i stua er det hun som er sjefen. Chanel har tatt lærdom av det, og da går det greit. Selv om det må sies at matmor ikke godtar Bellas sjefing, og jobber med å dempe henne.
Chanel har blitt flink i skogen, det er mye jaktlyst i henne. Nylig støkte hun på en hare og hadde et minutts los. Dette var den første losen. Det er ikke så verst, hun hadde ikke  hatt trening i å følge spor i skogen før september.
Det vil bli lagt inn bilder av Chanel`s nye liv i nytt hjem etterhvert.
Chanel er blitt syk!
Chanel er blitt syk!  Vi pleier henne som best vi kan. Vi og dyrlegen gjør alt vi kan for henne.


02.12.2007
Chanel skremte oss godt der gitt!
Onsdag 21.11.07, merket vi at hun var syk, vi reiste til veterinær med en gang på morgenen Kvelden før var hun helt som vanlig!
Vi fant ut at det måtte være urinveisinfekjon/nyrebekkenbetennelse. Det ble satt sprøyte med antibiotika, og vi fikk resept på tabletter. Dagen etter måtte jeg hente dette samt smertestillende i sprøyteform, da hun ikke ville spise eller drikke. Fredag morgen ble tatt røntgen av nyrer, fredag kveld måtte vi sette drypp på henne - for å få i henne væske. Da byttet vi også antibiotika, feberen var fremdeles høy. Flere ganger i helgen var vi redd for at vi skulle tape kampen.
Mandag morgen så vi en svak bedring! Og da gikk det raskt fremover. Med litt elgkjøttdeig (rå) gikk tablettene ned, og vi kunne omsider slutte med sprøytene. Maten ble litt mer interesant med litt kjøttdeig på, vann måtte vi i noen dager lure inn med spiseskje!! Men hun begynte raskt å drikke normalt når matlysten var tilbake. Vi var så heldige at vi fikk antibiotika i miksturform, og når den blir gitt i sprøyte inn i munnen - så glir den greit ned.
Nå idag, søndag 02.12, kan vi knapt se at hun har vært syk! Vi skal selvfølgelig fortsette enda en stund med antibiotika, og vi håper vi med dette har tatt denne infeksjonen med roten!

Vi er veldig glad for at det gikk bra, vi hadde det fryktelig vondt underveis - når vi så hvor vondt hunden hadde det. Vi takker veterinæren vår ved Agder Dyrlegekontor for god hjelp og støtte!
Chanel ligger i Berits stol, og Bella er hensynsfull mot sin syke datter.
Chanels første løpetid
Midt oppi antibiotika og all særbehandlingen kom Chanel i sin første løpetid.
Boxershorts og tispebukse er i bruk, med varierende hell. Boxeren faller av under heftig lek med Bella, og Chanel synes vi er slemme som ikke slipper henne løs ute.
Chanel med boxeren.
Chanel ble syk igjen
I januar ble Chanel syk igjen! Vi trodde det var det samme igjen, og antibiotika og smertestillende ble foreskrevet. Etter 2 dager tok vi turen igjen, feberen gikk ikke ned, antibiotikaen virket ikke. Denne gangen var gamleveterinæren vikar, og han så hunden gå på gulvet, og sa: Hun må ha kortison. Dette er aseptisk meningitt. (Det betyr hjernehinnebetennelse uten bakterier - og kortison hjelper på denne) Etter en dag på høy dose så vi stor bedring. Dermed ble kortison løsningen og denne skulle trappes ned over tid.
Bivirkningene av kortison (de som vi kan se med det blotte øye) er enorm tørste og sult, og så skal vannet ut igjen - ofte. Den første tiden gjorde vi ikke annet enn å lufte henne så hun kunne tisse. Og så var hun fryktelig sulten. Selv om vi passet på mengden mat, så svellet hun opp i kroppen, ble lissom litt hoven. Selvfølgelig er kortison også skadelig på indre organer over tid, kanskje spesielt på en ung hundekropp, men for en behandlingsperiode så er det absolutt anbefalt og påkrevd.
Vi så stor framgang, og tror at Chanel har hatt samme sykdomsanfallet flere ganger.

Chanel ble glad i å ligge på fanget til matmor og matfar, og hadde en rundgang mellom fang, gulv og stol.
Det er godt å sove på fanget!
Nedtrapping av medisin
Chanel startet på høy dose prednisolon. Langt om lenge var vi kommet så langt at det kunne trappes ned til 5 mg hver annen dag. Chanel ble trøttere og trøttere, og ville helst sove hele tiden.
Det vonde valget

6 mars måtte jeg ta valget. Symptonene kom tilbake på lav dose, sykdommen hadde blitt kronisk.
Om Chanel skulle fortsette på medisin, så ville (ifølge veterinæren) forventet levealder bli maks 4-5 år. Bivirkningene av medisin på en så ung hund ville bli store etterhvert.
Jeg var livredd for å bomme på medisinene og la et nytt sykdomsanfall bryte ut. Smertene er så store for en hund  med anfall av denne sykdommen, og hun ville bli plaget av bivirkninger i resten av livet.

Valget ble å la henne få slippe.
Siden jeg er overbevist om at hundene merker vår sinnstemning, og blir deprimerte de også - så ville jeg ikke vente i dager og uker.
6 mars om kvelden reiste jeg til veterinæren med henne og var sammen med henne den siste stunden. Hun sovnet stille inn....

Det var et fryktelig vondt valg å ta.. jeg unner ingen å måtte gjøre dette.

Derfor vil jeg etterhvert legge ut informasjon om aseptisk meningitt på siden, og jobbe for at den blir mer kjent. Den behøver ikke bli kronisk, men sjansen øker ved feilbehandling av flere anfall.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.08 | 23:40

Fejl www.Nuser.me

...
03.08 | 23:37

Fin hjemmeside😃😃 min hedder Stephen-beagle.dk eller www.Nyder.dk

...
26.02 | 19:35

Ser fram til att dette går etter plan, og jeg får overta en bamse fra dette kullet, den skal gjøre skogene utrygge i Hattfjelldal og Byneset.
VI GLÆR OSS

...
23.06 | 17:02

Så trist, Berit . Klem .

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE