Bamse 2008-2016

Elskelige Bamse

Bamse kom til oss i 2008 som en 2 mnd gammel ulldott.
Valpetiden gikk fort, dressurkurs og sporing og jakttrening. Han ble tidlig klar for å overta etter Bulle som begynte å bli gammel.

Bamse var en ettertraktet hund å ha med på elgjakt. Han fant dyr, og han lot seg kalle inn når hans losdyr ikke var på kvoten. Så Olav kunne plystre og Bamse kom, de kunne lete opp et nytt dyr.
Det ble mange fall, og mange jegere sitter igjen med gode minner.

Bamse lærte seg raskt å gå blodspor, men det var mer moro å gå skikkelige ettersøk  Derfor ble det ikke flere sporprøver på han 
Han ble brukt mye på ettersøk i viltnemda i Froland, og han fant dyra!

Han skremte Olav en gang på skogen og fikk epelepsianfall. Dyrlegen fant aldri noe mer galt og anfallet kom aldri tilbake.


Før plutselig, 25 september, under første jaktdagen i Fyresdal. Han stoppet å flytte seg... Olav ringte opp B-Bark halsbåndet og det kom ingen lyd fra Bamse.
Han hadde dødd i spranget, hjertet bare stoppet! 

Bamse ble bare 8 år 6 mnd gammel.

R.I.P Bamse 2003-2016

Ny valp er bestilt, tispa skal parres i november. Det er tomt på Gullknapp når vi bare har Enja og Diesel, men til gjengjeld er de for det meste inne og nyter peisvarmen 

Valpen skal hete Bamse

Natt til 4.03.08 ble det født et kull med elghundvalper. Olav hadde lagt inn ønske om en hannvalp, og det viste seg å bli 4 hanner og 3 tisper!

Bamse Reg.nr: 08339/08

Mor: Sara 05790/04
Utstilling 4x1.pr.
Jaktprøve: 2x1.pr.

Far: S F NJLCH Tamakkalan Repe FIN28738/02

Vi gleder oss til å hilse på valpene hos Jan Helge Skuggedal.
5 uker gammel valp har akkurat begynt å gå ut i den store verden.

Vårt første møte med valpekullet

6.april 2008
Vi har vært på besøk hos oppdretteren og hilst på mor Sara og hennes 7 små runde nøster. Alle var runde og gode, og det var vanskelig å se forskjell på dem.
De spiser på egenhånd, og vil veldig gjerne henge i puppen i tillegg. Så de er rund og gode nå.
Vi la igjen Bamses første halsbånd og et pledd som han skal få med når han flytter fra mor, med masse kjent mammalukt på.

Her har mor Sara fått noe godt å bite i, og valpene kunne godt tenkt seg å smake, men får streng beskjed fra Sara om å holde seg på avstand.

Bamse kommer til Gullknapp

Søndag 27 april. Olav og Arne Mørland kjører sammen til Larvik og henter Bamse og broren Balder. Valpene får dele bur frem til Longum, hvor Balder skal bo.
Vel framme på Gullknapp får Bamse møte Bella, som kommer hjem fra Kongsvinger samtidig. Bella var en snill hund, mener Bamse, som får lov til å leke med henne.
Bamse bjeffer og leker med Bella.

Bamses første tid på Gullknapp

Bamse er en tøffing, og vi må være veldig strenge og konsekvente med ham.
Bl.a så protesterer han høylydt med knurring og snerring om vi løfter ham opp, når han vil gjøre noe helt annet(helst rampestreker) Ellers så er han jo valp, og elsker SKO. Og så sier vi NEI til noe som er så gøy!
Han lærer så smått å gå i band, og som valper flest , synes han band er best å bite i, og ikke gå pent...
Han lærer seg å være renslig, og når det går galt, så er det som oftest vår feil som ikke hører på ham. Noen ganger så må han ut veldig ofte synes vi....

Hver mandag kommer det beagler på besøk til Gullknapp, og da får Bamse leke med beagle valper og voksne. Det er kjempegøy!!!! De kveldene er han god og trøtt.

Bamse er vokst opp i hundegård, og liker veldig godt å stå ute i gården!!?? Det er første valpen vi har hatt, som er mer fornøyd der enn inne. Men han må også lære seg å være litt inne, og kveldene er innetid - og han sover i buret på kjøkkenet hele natta.
Ja, får jeg ikke løv å leke med skoen, så kan jeg heller sove litt.

Bamse elgjeger

12.08.08. Bamse er blitt 5 mnd og er stooor! Nesten like høy som Bulle. Nå er han meldt på til utstilling i Aust-Agder Elghundklubb, valpeklasse.  Det blir en ny opplevelse å møte så mange jevnstore hunder.
26.09.2008. Bamse har hatt sine første loser på ku med kalv! Han ser foreløpig ut til å reagere som han skal på elgens utfall! Det vil bli mange treningstimer på skogen i høst!

Din overskrift

Bamse har fylt et år, og er ikke fullt så rampete lenger. Ifjor høst var han med på elgjakt, og det ble skutt en elg for han.

Vår og sommer 2009 skal han få trene blodspor og gå dressurkurs. Her er det Olav som skal jobbe mest med han, mens Berit som vanlig kommenterer og blander seg inn som kjerringer pleier å gjøre!!

Høst 2009

Bamse har gått blodsporprøve. Den hyperaktive gutten snuste seg fram i sporet, og sjekket grundig ut om det var noe mer på siden av sporet, fant greit tilbake og klarte en fin 2.premie. Nå gjenstår Fersksporprøve.

Bamse og Olav har vært på jakt i fyresdal siden 25 september. Olav har skutt en 4 tagger som Bamse var etter. Årets første elg skutt for Bamse. Bilder legges ut når Olav er hjemme lenge nok med fotoapperatet.


Fersksporprøven er gått med god poengsum. Bamse er nå godkjent ettersøkshund fra nov.2010

Bamse er fylt 2 år

Bamse har elsket høye brøytekanter og snø. Kjempegøy å gå på brøytekanter - slenge seg ned på rygg og ake utfor kanten.
Han har også blitt roligere og merkbart mer voksen i hodet. Han har kjempetykk pels og storkoser seg når vi har børstestopp på gåturen. Vi børster når vi går på skogsbilveier og sleper, så slipper vi å plukke opp all pelsen.

Vi trener litt blodspor innimellom, ferskspor prøven måtte vente til sommeren er over, dommeren hadde ikke tid før 01.mai, så nå er viltet fredet for sporing frem til 31 juni.
Nydelig å velte seg i snøen!

Plutselig er Bamse blitt 3 år!

17 oktober 2011
Bamse har vært på elgjakt sammen med flere jaktlag i høst. Han har god kontakt med Olav underveis i sine loser, og kommer når han blir kalt inn. Det er kjempebra.
Søket hans er kjempebra, med stort utslag i høy fart, det er lett å se at han storkoser seg.
Bamse er allerede!!! 3,5 år, du verden som tiden flyr.
Det er lett å merke at han omsider er blitt voksen, han er roligere og ikke så rampete i oppførselen. Han er en stor gutt, kraftig bygget og så nær makshøyden som han vel kan bli.
Nå kan vi bruke tiden mer på trening og dressur, og så bør han vel få en tur på utstilling etterhvert.
Det må bli til våren og da er han plutselig 4 år!!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.08 | 23:40

Fejl www.Nuser.me

...
03.08 | 23:37

Fin hjemmeside😃😃 min hedder Stephen-beagle.dk eller www.Nyder.dk

...
26.02 | 19:35

Ser fram til att dette går etter plan, og jeg får overta en bamse fra dette kullet, den skal gjøre skogene utrygge i Hattfjelldal og Byneset.
VI GLÆR OSS

...
23.06 | 17:02

Så trist, Berit . Klem .

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE