Livet med hund

Det går opp og ned her i livet.

plutselig oppdager jeg at Enjas hovedside er borte fra hjemmesiden, nå står det plutselig bare om valpekullene hennes Sjokkert

Enja er mye mer enn en avlstispe. Enja er mitt lille gull og koseklump, kjærlig og oppmerksom på matmors bevegelser. Hun leser meg som en åpen bok, og jeg kan ikke klare å lure meg på tur uten at hun passer meg opp for at jeg ikke skal reise uten henne.

Jeg har gledet meg til å beholde en valp etter hennes planlagte kull i våres. Dessverre er hun bekreftet tom i dag 10 februar. Hun fikk eggløsning veldig seint denne gangen, og hun ble inseminert på dag 29. Det var nok en dag eller 2 for seint, men blodprøvene tatt hos veterinæren viste hele tiden at det var et stykke frem. Så da ble slik.

Nå må jeg se frem mot neste løpetid, den kommer sikkert på høsten og ødelegger jakta. Det får stå sin prøve. 

Våren blir ikke fullt så travel som jeg så for meg, da blir det mer tid til hyttebesøk i våres .

26 februar, på dag 24 i drektigheten, ble det tatt ultralyd på Enja. Der var det lett å se små perler, nåja 2 x 2 cm ca, forklarte vel dyrlegen , og vi så 5 slike!! 

Så, om alt går som det skal, så blir det minst 5 valper, kanskje fler, sånn ca 6 mars.

Nå var matmor 99,9 % sikker på at Enja var drektig. Pattene forandret seg, sto litt mer ut på sidene, og Enja forandret seg. Stor matlyst har hun fra før, nå er den mer manisk! Og så må hun ofte ut, mye oftere enn vanlig. Og hun la seg faktisk plutselig litt ut, eller ned ;) dvs at underlinjen seg litt ned fra den ene dagen til den andre.

Så kommer nok spørsmålet: Var det unødvendig å ta ultralyd? Det kommer an på om du spør matmor eller noen andre Smiler stortRødmer

Matmor får et anslag på hvor mange som er der, og litt ro i sjelen. Enja måtte bare stå på benken og bli kost med en kald gele på magen, hverken ubehagelig eller stressende, dessuten så fikk hun noen godiser som belønning.

Og så forsvant det litt penger ut i den store (hunde)sluken. Men jeg har jo ikke hund for å bli rik....

Det viktigste er at de som står på valpelisten får visshet om at det kommer valper. Det er en spennende periode å gå å vente på om det blir valp på dem, nå kan de ihvertfall glede seg til april Smiler

Bamse som skal bli pappa var representert på ultralyden med sin eier Aina Åsen med barna Tobias og Thea. De var minst like lettet som meg.

Etter Enjas valpekull i 2014 har det ikke vært oppdateringer på hjemmesiden. Alle oppdateringer om det flotte F-kullet har vært på facebook. 

Nå er det nytt kull på gang, forhåpentligvis. Det ble kun en parring, etter veeeldig lang løpetid på Enja. Parringen skjedde 2 februar om morgenen. Etter det så ville hun ikke stå stille, og da fikk det bli slik da.

Etter torsdag 4 februar måtte Enja finne seg i å stå i gården, slik at unge Diesel fikk lov å komme inn igjen etter en lang forvisning til hundegården når Enja burde ha vært på topp.

16 februar: Enja kom inn igjen fra hundegården 13 februar. Det var stor stas for både Enja og Diesel. Plutselig på formiddagen kikket jeg på henne og så at hun hadde fått litt struttepupper. Når jeg kikket i notatene fra 14 kullet, hadde jeg notert det på akkurat samme dag etter parring.

Det kan være et godt tegn Kul

Nå er det bestilt time til ultralyd, jeg valgte å drøye timen noen dager etter 21.dagen, så i månedskiftet kommer det en ny oppdatering på resultatet.

Nå skal jeg starte målingene av bryst - mage - midje mål igjen. Jeg tror kanskje hun er noe større i utgangspunktet nå enn i 2014, for jeg synes hun har spist seg opp i vinter. Vi får se hva målingene sier.

Enja er konstatert drektig med 4-5 valper. Hun er kommet til dag 46 av 63 drektighetsdøgn, som er normalen. Bella fødte på dag 63 på sine 2 første kull og dag 57 (tror jeg det var) på kull 3.

Så nå får vi se hvordan det går videre med Enja. Alt er uansett nogenlunde klargjort, så det er ikke noe stress.

Bortsett da, fra at Enja som de fleste gravide mennesker kjenner seg igjen på har økt matlyst, på alle de tinga som Enja egentlig ikke skal ha!! DVS egentlig all menneskemat som serveres i husetVinker. Hennes matmengde er økt med de foreskrevne ca 50%, og hun får også mer de dagene hun virker spesielt sulten. Vi er iferd med å gå over til valpefor, som gir bedre næring for henne de 2 siste ukene av drektigheten.

Og så har vi det problemet med drektighet og blære da.... Oftere ut å tisse, og dette blir vanskeliggjort av at Enja er bortskjemt, og har dressert matmor til å gi belønning for å gå ut!! Når matmor prøver å snu trenden, så er selvfølgelig HEVNEN å tisse bitte litt foran døra{#smileys123.tonqueout}...Men joda, Enja har blitt bedre, og forstår nå at det vanker godbit for å gå ut å tisse.

Valpekassa ble idag vasket, og skal bæres inn på kjøkkenet. Der kommer det så en madrass med gummilaken, ørten pledd osv slik at Enja kan bygge sitt eget rede i de neste 14 dagene. Den kommer garantert til å bli ominnredet mange ganger i tiden fremover. Det er tidlig å sette inn kassa, men planen er å la Enja få slippe å ligge i buret når jeg må reise en tur på dagtid fremover. Der er det gulvbelegg, og om hun ikke skulle klare å holde seg, så er det ikke verdens undergang. (ja ja, prøv selv å ha x antall valper som ligger og sparker i blæra di!!) Kul

8 juni ble begge beaglejentene mine SE VCH, og Enja ble prøvevinner!

Jeg var så fornøyd når jeg reiste hjem fra Sverige med dem.

20 juni ble så Bella brått syk og måtte avlives. Det var for meg en forferdelig opplevelse, og tanken var der på at jeg ikke orket å ha flere hunder, for det er så vondt å miste dem så brått. Obduksjonen viste så at at hun hadde betennelse i milten, leveren og tykktarmen. Min teori er at kreften som hun tidligere hadde hatt utvendig på halsen, kanskje kom igjen innvendig i øvre del av brystet - for der ble det ikke åpnet under undersøkelsen av hennes døde kropp.

Min tanke var da at dette året ikke kunne bli verre!!

Sommeren gikk og vi reiste som planlagt til Bornholm med Enja. Schweiss prøven der gikk ikke, for da gikk hun ut på vilt. Men jeg var sta og meldte på flere prøver i danmark i august.

Omsider gikk det bra på en prøve og Enja gikk til 1.premie på dansk spor 20t/1000m. Endelig kunne også Enja få tittelen Nord VCH, nordisk viltsporchampion.

Men da hadde min søster Unni fått kreft diagnose igjen. Hun hadde overlevd benmargskreft i bekkenbenet for 12 år siden. Nå kom det en helt ny krefttype i kjeven, og vokste ned i halsen. Kjeven låste seg etter en stund, det var smertefullt både innvendig og utvendig. 2 september reiste hun inn til radiumhospitalet sammen med søster Ellen, og uken etter ble jeg med inn til Oslo. Der fikk vi beskjed at stråling ikke lot seg gjennomføre og hun ble sendt til sykehuset i Kristiansand, deretter Arendal, så til sykehjem i Froland. Hun ønsket at jeg skulle være der om nettene etterhvert, så jeg sov hos henne der og etterpå også på sykehuset. På sykehuset var vi noen hos henne hele tiden, jeg lovte henne at hun ikke skulle være alene, søstrene Grethe, Ellen og jeg byttet på å være hos henne. 18 oktober døde hun.

Så joda, 2013 kunne bli verre etter opplevelsen i juni.

Så bestemte Olav seg for at han skulle ha ny beagle valp etter Lissy. Jeg  skulle være jordmor ved fødselen. Når så Lissy fikk to dødfødte valper like før jul, og eierne måtte trøste sin valpeløse tispe med melk i jura osv, nei da syntes jeg 2013 var et grusomt år.

Nå er det bare å blage over til 2014, nytt år nye muligheter......

Nyeste kommentarer

14.05 | 21:18

hei. Vi er på utkikk etter en beagle valp, til familiehund og turvenn. Har dere valper på gang? Mvh Gry Hansen

...
03.08 | 23:40

Fejl www.Nuser.me

...
03.08 | 23:37

Fin hjemmeside😃😃 min hedder Stephen-beagle.dk eller www.Nyder.dk

...
26.02 | 19:35

Ser fram til att dette går etter plan, og jeg får overta en bamse fra dette kullet, den skal gjøre skogene utrygge i Hattfjelldal og Byneset.
VI GLÆR OSS

...
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE