Livet med hund

Vellykket sportrening!

15.04.2012

I går kveld la jeg 2 lange spor til Enya og Bella, med dansk vanskelighetsgrad "20 m tilbakegang". Når jeg la sporene så jeg nye rådyrspor og jeg forberedte meg på reaksjoner på godlukta.

Jeg startet med Enja. Spor - kjempegøy - litt høyt tempo kanskje, mest for matmor da sporet startet med en bakke og 150 m oppover før det flatet ut. God trening!!KulEtterhvert som jeg hadde begynt å merke sporet, så økte pulsen på matmor. Lese hunden, holde farten og samle klyper med merkene på, og sette klypa fast på tauet rundt skuldra og fortsatt lese hunden - PUHBlinkerEnja fulgte sporet slavisk, men slet litt som forventet med 20 m tilbakegang. Denne hadde jeg lagt der jeg egentlig skulle ha vinklet . ved å fortsette rett fram - rundt et tre og tilbake i samme sporet tilbake, legge vinkel og fortsette sporet. Her prøvde hun søk ut i de fleste retninger før hun fant tilbake til vinkelen og kunne fortsette sporet. Resten av sporet gikk flott og hun strente fornøyd 4 m forbi sporslutt - hvorpå hun bråstanset og svingte tilbake til sporslutten som lå gjemt i en haug med kvisterSmiler stortEnja logret fornøyd og matmor skrøyt entusiastisk og høylydt og {#smileys123.tonqueout}VillSmiler stort. Hun bar rådyrbenet helt hjem og ville helst hatt det med i stua, men nei, det måtte ligge igjen ute...

Så var det Bellas tur. Jeg hadde ikke gjort det lett for henne heller. Vi har nye hogstflater, kjørt med stoore skogsmaskiner i nabolaget. Slepene (veiene) etter disse er fylt med tørre kvister, gjørme, sølepytter , noen steder tørt som fy, og noen steder går de over bart fjell. Så jeg la sporet i slepa i flere hundre meter, vinklet over i lyng, over kvistrøyser, så plutselig 20 meter mot ei velta furu, og så 20 meter tilbake!!, vinkel over lyng og kvisthauger og sporslutt!!

Bella gikk sporet veldig bra, men 1 m på siden, tok vinklene og brydde seg ikke om de gamle rådyrsporeneSmiler, men 20 m tilbakegang, det er vanskelig det. Søk spor, sa matmor og etter et par små utstikkere, så fant hun tilbakegangen og fant sporslutt. Jeg skrøyt og pratet som bare kvinnfolk kan - Da oppdaget!!!! jeg kulen hennes på halsen!!!! TristGråter nei og nei, har den kommet tilbake??

Tidligere i vinter fikk hun en kul på halsen, dyrlegen tappet den for væske og alt ble bra. Forrige dagen fikk hun en god tur langs veien, med halsbåndet på. Kan dette ha trigget området igjen?? Slikt som dette skremmer vettet av meg med en gang, Bella er snart 8 år og hun er for god til å være sann, hvor lenge skal jeg være priviligert og heldig og eie en så herlig hund?? Så umiddelbart prøver jeg å psykisk forberede på det verste, men håpe det beste. Vel hjemme ble kulen undersøkt og barbert. Stor som et hønse egg, men myk som om den er fylt med væske......slik var det forrige gang også. I morgen går det rett avgårde til veterinær, med sele på jenta og ikke halsbånd. Nå er jeg temmelig sikker på at den kan tappes igjen, og fra nå av blir det nok bare sela på Bellamor her i gården.

Gleden over to veldig vellykkede treningsspor ble litt ødelagt i dag, men å se Bella stå bom stille mens jeg barberte klumpen og tydelig IKKE ha vondt - det hjelper litt. I morgen håper jeg dyrlegen kan fortelle meg at det er helt ufarlig....

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.05 | 21:18

hei. Vi er på utkikk etter en beagle valp, til familiehund og turvenn. Har dere valper på gang? Mvh Gry Hansen

...
03.08 | 23:40

Fejl www.Nuser.me

...
03.08 | 23:37

Fin hjemmeside😃😃 min hedder Stephen-beagle.dk eller www.Nyder.dk

...
26.02 | 19:35

Ser fram til att dette går etter plan, og jeg får overta en bamse fra dette kullet, den skal gjøre skogene utrygge i Hattfjelldal og Byneset.
VI GLÆR OSS

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE