Livet med hund

Når jeg reiste til Danmark var jeg passe stresset, sporprøven i regi Beagle Ringen Aust Agder og Aust Agder Elghundklubb var satt til 4 mai. Snøen lå fremdeles dyp visse steder og alternative sporområder var skaffet. Jeg kom hjem igjen søndagen, mandag var det rydding i garasjene som skulle brukes av prøvedeltakere og dommere. Tirsdag møtte noen Per Øyvind opp til dugnad, og litt spyling og oppsett av bord i garasjen ble gjennomført. Første ekvipasje gikk onsdagen, to gikk torsdagen og to spor skulle gå fredag. Onsdagen måtte jeg legge et prøvespor som jeg skulle dømme torsdag. Torsdag dømte jeg et spor og handlet inn til egen husstand og til sporprøven, 1 campingvogn ble levert i tunet. Poteter ble kokt, vi slulle ha potetsalat til grillingen etter prøven lørdag. Første gjestene ankom natt til fredag Fredagen lagde jeg 2 store vaffelrører, 2 store boller potetsalat, gikk opp et spor - la det med blod like etter, la ytterligere et prøvespor, og var med en sporlegger og la hans 2 spor.Når vi kom tilbake etter dette  - var neste pulje med besøkende ankommet og ytterligere en campingvogn var hentet av Olav og plassert i tunet. Middagen ble spist. Og så var det min tur til å gå spor først med Enja og så med Bella. Som dere skjønner, så var det ikke tid til å bli nervøs!! KulVinkerEnja startet sporet riktig bra, men hadde et par utfordringer med harespor. Jevn jobbing, og min vanlige masing i sporet (jeg jabber og maser . søk spor, søk spor). Plutselig var sporslutten der, og dommeren påpekte at dette hadde gått rimelig greit. Jeg reiste lykkelig hjem og byttet hund. Bella startet bra, men plutselig så jeg at hun endret oppførsel og gikk over på vilt. Jeg jobbet og jobbet med henne, søk spor , SØK SPOR!! og hun kom tilbake på sporet. Og så gjentok det samme seg igjen!!! Følelsen av å ha gått spor som var langt over 1000m kom over meg, og jeg lurte på om vi aldri skulle komme fram til sporslutt!!Vill Men plutselig var den der!! Dommeren fortalte at vi hadde hatt ferske elgspor, rådyrspor og hare spor underveis, og at jeg hadde klart å få Bella inn igjen på sporet begge gangene!!

Da kunne jeg gå hjem og slappe av for første gang denne dagen, klokken var 20 og jeg skulle bare..... ordne litt mere i garasjen og sånn. Lørdagen opprant med litt regn, hundeførerne trakk sine spor. Olav skulle gå i Fjæreheia med Balder, jeg skulle dømme mine spor. Prøvelederen skulle dømme sine spor, samt en sporleggers spor, og de fleste ekvipasjene reiste ut til sine prøverområder. Aina hadde full kontroll over mat og loddsalget, og hele prøvedagen gikk som på skinner. Omsider kunne dommerne trekke seg tilbake til sitt dommermøte, og dommerelevene fikk gå gjennom sine spor, dommerne gikk igjennom sine og hundene ble rangert.

Premieutdelingen ble foretatt og min glede var stor da Balder fikk sin 1.pr spor og kunne søke om NVCH. Flere andre sto også for championat, blant annet Kamil Kulis med Ha Alvor Av Nomes Beagler som fikk en flott 1.pr. Dessverre manglet han utstillingspremieringen, og måtte derfor vente til utstillingspremieringen foreligger med å få sin campionatsløyfe. 2 danske hunder som er sporchampion i andre nordiske land oppnådde 1.pr og kan søke om N VCH. Tara (Beagle) til Bjørn Saga vant hele prøven med 1.pr m HP. Gratulerer til dem, kjempebra jobbet! Ariella til Svein Josvanger fikk også 1.pr med HP og ble prøvens nest beste hund, Bella (min gamle jente) fikk også 1.pr m HP og ble nr 3, med Enja (min unge beaglejente) fikk også 1.pr m HP og ble nr 4, nr 5 ble Lauvstua`S Money Disella til Håkon Erklev. De 3 beste beaglene ble da Tara, Bella og Enja, alle fra Beagle Ringen Aust Agder . Jeg var svært stolt over beaglene gode prestasjoner denne dagen, og alle hadde fått minimalt med trening i vår, da vi ikke trener på snø!!

Det skulle være sporseminar i den danske beagleklubben, og det ville jeg gjerne være med på. De åpnet også for å ha sporprøve samme weekend, så Enja og Bella ble meldt på. Vi kunne ikke trene noe særlig hjemme, for snøen lå dyp i skogen. Enja fikk 2 korte treningsspor, Bella fikk ingen. Fredag på seminaret fikk Bella et treningsspor på 800 m, 3x 20m tilbakegang, sårleier, og en snegle med 1 ring, gikk sporet bra og fant sporslutt. Enja fikk et treningsspor på 20t/ 300m med 1 x 20m tilbakegang og gikk det perfekt.

Lørdag skulle Enja være første ekvipasje ut. Perfekt sporstart, perfekt spor de første 200m, så fikk hun færten av vilt. Vi slet oss videre i sporet, turgåere ble observert av Enja, det luktet fremdeles vilt, så etter ytterligere 300 m forsvant interessen for sporet hos Enja. Vi ga oss der, og det ble selvfølgelig 0. Jeg er alikevel veldig fornøyd, hun er interesert i vilt - og hun skal være jakthund - og når neste ekvipasje gikk nabosporet ble det observert 12 dåhjort!!!!!!, da er det helt greit å gå til 0 premiering!!

Bella var nr 3 til å gå spor. Perfekt sporstart, kuttet tilbakegangen som om det kun var en vinkel, gikk flott igjennom plantefelt, fant harespor men jobbet seg tilbake til sporet etter ordre fra meg, utredet flott et område med mye feiemerker, beiteområde i vannkanten, fant seg i at jeg dro henne av sporet da jeg trodde hun fulgte en sti, fant sporet igjen og jeg fulgte på, utredet turgåere som hadde vandret i sporet og fant sporslutt etter 1 time. 

Husket jeg å nevne at det er stor vilttetthet der?? :) Bella var heldig, ingen dyr veldig nærme henne. Dommer var Brian Seitzberg.

Bella gikk til 1.pr på 20t/1000m spor i Dronninglund. Vi kan da søke om Dansk Schweisschampionat, DKSCH!

Det har vært en slitsom uke for matmor i huset. Nedvask av stuen, sårt tiltrengt..... Det passet godt å gjøre dette denne uken, både Enja og Bella var trøtte og det var dårlig vær hele uken. Og her skulle det være årsmøte i Beagle Ringen Aust Agder, så det passet jo greit.

Fredag kveld var det årsmøte, så lørdagen slapp jeg mannfolka på jakt alene med Enja og Balder. Enja tok ut rådyr og etter en ring så ble det skutt et bukkekje for Enja. Veldig gøy, og nå gleder jeg meg til de neste turene....

Enja jobber og sliter på skogen. Hun får nå større og større utslag, og finner hun fot så kikker hun seg ikke bakover akkurat, om det viser seg å være litt dårlig spor legger hun av og følger spora tilbake. Lostidene øker og det ser lovende ut. Hun er nok noe trang, kan det se ut som. Fordelen er jo da at hun på hare ikke gir lyd før ved uttaket, og det setter visst dommerene pris på.

Nyeste kommentarer

14.05 | 21:18

hei. Vi er på utkikk etter en beagle valp, til familiehund og turvenn. Har dere valper på gang? Mvh Gry Hansen

...
03.08 | 23:40

Fejl www.Nuser.me

...
03.08 | 23:37

Fin hjemmeside😃😃 min hedder Stephen-beagle.dk eller www.Nyder.dk

...
26.02 | 19:35

Ser fram til att dette går etter plan, og jeg får overta en bamse fra dette kullet, den skal gjøre skogene utrygge i Hattfjelldal og Byneset.
VI GLÆR OSS

...
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE